Eucerin-wetenschapper in het laboratorium

Achter de wetenschap van Eucerin Volume-Filler

Verlies van huidvolume en gezichtsdefinitie is een belangrijk teken van huidveroudering, maar tot nu toe waren er maar weinig huidverzorgingsproducten die dit probleem specifiek aanpakten. 

Daarom was het bij de ontwikkeling van Eucerin Volume-Filler de uitdaging om krachtige, actieve ingrediënten te vinden die de meervoudige oorzaken van afnemend volume aanpakken en de gezichtscontouren herstellen om zo het gezicht weer zijn jonge uitstraling te geven zonder de noodzaak van chirurgie.

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE VOLUME GEVENDE PRODUCTEN

De huid verliest volume vanwege een combinatie van natuurlijke en externe factoren die zorgen voor verslapping, minder goed gedefinieerde gezichtscontouren en die zelfs invloed kunnen krijgen op gezichtsuitdrukkingen, omdat de verdeling van volume gevende cellen afneemt naarmate iemand ouder wordt.

“Het was een probleem dat tot nu toe nog niet echt was aangepakt met plaatselijke huidverzorgingsproducten,” zegt Andrea Schölermann, MD, klinisch adviseur van Eucerin. “Maar na te hebben gekeken naar de populariteit van sommige invasieve volume herstellende procedures werden we geïnspireerd om te werken aan een formule die bij dagelijks gebruik goede resultaten kon opleveren.” 

“Door drie actieve ingrediënten te combineren, konden we een productlijn ontwikkelen die verder ging dan alleen het huidoppervlak om de meervoudige factoren te beïnvloeden die verantwoordelijk zijn voor een verlies van natuurlijk volume.”

Eucerin-wetenschappers aan het werk in het laboratorium
Ons onderzoek richtte zich op de vertraging van de processen die leiden tot volumeverlies in de huid.
Werken aan de formule van Eucerin Volume-Filler
Toen magnolol was gekozen als het belangrijkste actieve ingrediënt, kon er worden begonnen met de formulering van Eucerin Volume-Filler.
Magnolol zorgt voor een toename van volume gevende cellen

Ons uitgangspunt was een actief natuurlijk ingrediënt dat magnolol heet en dat afkomstig is uit de bast van de magnolia. Magnolol dringt in de huid door waar het volume gevende cellen in de huidlagen stimuleert. Het stimuleert ook de aanmaak van boodschapperstoffen die de huideigen collageenaanmaak verhogen.

“We waren ook op zoek naar een ingrediënt dat kon doordringen in de lagen van de huid om de structuur ervan te verstevigen, die van nature vlakker wordt naarmate we ouder worden,” zegt Andrea Schölermann, “en omdat celregeneratie, doorbloeding en collageenaanmaak allemaal trager worden.”

Als we deze vervlakking konden stoppen of zelfs konden omkeren, wisten we dat we de huid weer volume en stevigheid konden geven.

 

Magnolol vergroot het celvolume
Magnolol increases the number of volume giving cells (in vitro studies)

De peptiden in Eucerin Volume-Filler komen uit de anijsvrucht die van oudsher wordt gekweekt om zijn gunstige genezende eigenschappen. “Dit specifieke type natuurlijke peptide heeft het vermogen om zwak bindweefsel te stabiliseren door de huid te helpen om beschadigde cellen af te breken en te verwijderen, zodat de huid wordt gestimuleerd om te helen en zichzelf te regen ereren,”* zegt Andrea Schölermann.

*In vitro-onderzoeken

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen