Clean river running through a forest.

Klimaatzorg bij Eucerin

Leestijd: 1 min
Ontdek meer

Bij Eucerin maken onze duurzaamheidsambities deel uit van een grotere en belangrijke visie: de strijd tegen klimaatverandering en op weg naar een betere toekomst.

Onze uitstoot verminderen

Klimaatverandering is de belangrijkste milieu-uitdaging van de mensheid. De strijd tegen klimaatverandering en voor een betere toekomst vereist dat ieder van ons bewuste beslissingen neemt en ambitieuze maatregelen neemt om de wereldwijde CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Voor Eucerin betekent dit dat we opnieuw moeten nadenken over hoe we onze producten innoveren, produceren en verpakken.

Onze aanpak en ambitie worden altijd geleid door klimaatwetenschap, daarom dragen we bij aan de doelstelling van ons moederbedrijf om de uitstoot van de waardeketen tegen 2025 met 30% te verminderen. Deze doelstelling is door het onafhankelijke "Science-based Targets Initiative" als ambitieus bevestigd en in lijn met de 1,5 ° C-limiet voor het broeikaseffect.

Een zonsondergang over een weelderig gewassenveld.

Eucerin's klimaattraject

  • Onze eerste CO2-reductiedoelstelling werd in 2011 gesteld door ons moederbedrijf en werd in 2014 met succes behaald, eerder dan gepland.

  • Tegen het einde van 2019 hadden we 100% van de elektriciteit die in onze Eucerin-productiefaciliteiten werd gebruikt, overgeschakeld op elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

  • In 2020 werden de klimaatdoelstellingen van onze moedermaatschappijen goedgekeurd door het “Science-based Target Initiative”. Ze zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van onafhankelijke wetenschappers om de gevolgen van een stijging van de mondiale temperatuur met meer dan 1,5°C tegen 2100 te vermijden.

  • Tegen 2025 zal Eucerin de totale uitstoot van de waardeketen met 30% verminderen in vergelijking met 2018, in het kader van de klimaatstrategie van Beiersdorf. 

  • Tegen 2030 zullen al onze fabrieken en al onze activiteiten klimaatneutraal zijn.

Productemissies verminderen

Bij Eucerin verminderen we voortdurend onze CO2-voetafdruk door een circulaire economie te ondersteunen, materiaal te besparen en duurzaam landgebruik te bevorderen. Onze bestverkochte pH5 Doucheolie is een goed voorbeeld van onze toewijding om onze CO2-uitstoot te verlagen.

Gerelateerde artikelen

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek