Redactioneel beleid van EUCERIN

Onze missie

Ons hoofddoel is het verstrekken van duidelijke adviezen en nuttige informatie over het in stand houden van een gezonde huid voor mensen van alle leeftijden met alle huidtypen. Maar hoe doen we dat?

  • Voorlichting: we geven uitgebreide informatie over de gezondheid en verschillende aandoeningen van de huid, door mensen te voorzien van de noodzakelijke kennis om doordachte keuzes te maken.
  • Verantwoordelijkheid: we nemen verantwoordelijkheid voor alles, van de actieve ingrediënten in onze producten tot de inhoud van onze teksten.
  • Wetenschappelijkheid: we geven betrouwbare informatie op basis van wetenschap en onderzoek..

We streven ernaar om medische en wetenschappelijke gegevens toegankelijk en gemakkelijk te raadplegen te maken. Dankzij ons toegewijde team van experts, publiceren we regelmatig artikelen en adviezen op basis van zorgvuldig onderzoek.

Redactionele waarden

De hele inhoud van onze website is gebaseerd op grondig onderzoek, medische expertise en wetenschappelijk onderbouwde bronnen. Elke fase van het creëren van de inhoud volgt een strikte onderzoeks- en revisiecyclus om kennis over relevante, op de consument gerichte onderwerpen met betrekking tot de huid over te brengen.

Betrouwbaarheid en transparantie

Bij Eucerin zetten we ons ervoor in gebruik te maken van betrouwbare bronnen en ze te vermelden, en van strenge procedures om feiten te controleren. Alle bronnen en citaten zijn identificeerbaar om consumenten te kunnen voorzien van betrouwbare inhoud.

Nauwkeurigheid, geloofwaardigheid en wetenschappelijke stiptheid

We hechten veel belang aan het gebruik van betrouwbare wetenschappelijke bronnen en grondige medische kennis. De medische inhoud wordt zorgvuldig nagekeken door onze medische adviseurs om de integriteit van de gepresenteerde informatie te valideren en hij wordt constant bijgewerkt om overeen te komen met de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen.

Voorlichting en verantwoordelijkheidsgevoel van consumenten

Het is ons doel kennis over huidgezondheid te verspreiden en consumenten te informeren over verschillende huidgerelateerde problemen om stigmatisering en vooroordelen uit te bannen. We streven naar duidelijkheid van onze inhoud, zodat consumenten op informatie gebaseerde beslissingen kunnen nemen.

Onze medische experts

Redactioneel proces

Onderzoek naar onderwerpen

Het redactieteam van Eucerin werkt samen met onze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om de onderwerpen van onze publicaties te kiezen. Door middel van dit proces kunnen we onderwerpen behandelen die interessant en medisch relevant voor ons publiek zijn. Naast het delen van algemene informatie over huidverzorging, huidgezondheid en huidaandoeningen, leggen we de nadruk op de nieuwste trends en vooruitgang.

Lees meer

Structurering van de tekst

We zetten ons ervoor in een holistische visie te geven op complexe medische onderwerpen en ze voor iedereen toegankelijk te maken. Voor elk onderwerp voorzien we een duidelijke en volledige structuur die medische aspecten uitsplitst op een begrijpelijke manier.

Lees meer

Redactie

Het redactieproces volgt onze redactionele waarden. Ons redactieteam spit elk onderwerp grondig uit door betrouwbare medische bronnen en onze medische adviseurs te raadplegen. De teksten worden dan geredigeerd met het accent op duidelijke taal, door ingewikkelde kwesties voor iedereen begrijpelijk te maken en door nuttig praktisch advies te geven.

Lees meer

Controle van de tekst

Zodra het redactionele artikel klaar is, herlezen de specialisten van Eucerin het zeer zorgvuldig. De medische en juridische adviseurs en verantwoordelijken controleren of de inhoud klopt met hun ervaring en stand van wetenschappelijk onderzoek op dat moment. Nadat het artikel is goedgekeurd, wordt het gepubliceerd en op de website gezet.

Lees meer

Bijwerken van de tekst

Om de validiteit van onze medische artikelen te verzekeren, volgt ons team constant de laatste medische onderzoeken en ontwikkelingen. Onze medische artikelen worden regelmatig bijgewerkt met de nieuwste informatie, waarbij het redactieproces weer opnieuw begint.

Lees meer

Bronnen

We gebruiken alleen betrouwbare bronnen voor onze inhoud en baseren ons op grondige medische kennis en tientallen jaren ervaring. Alle feiten worden grondig gecontroleerd. Onze medische adviseurs verzekeren zich ook van de validiteit van de bronnen en de inhoud van alle medische artikelen op onze website.

Onze onderzoeksprincipes en de selectie van bronnen

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek