A calm ocean.

Verpakking en duurzaamheid bij Eucerin

Leestijd: 1 min
Ontdek meer

We werken er continu aan om het hoogste niveau van producteffectiviteit te combineren met een verminderde impact op het milieu. Dit werk omvat een voortdurende evolutie van onze productverpakkingen. Zo vinden we oplossingen om elk assortiment op een duurzamere en formulevriendelijke manier te verpakken en de impact van onze verpakkingen op het milieu te verminderen. Door de principes van een circulaire economie te volgen, streven we ernaar om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

Een kalme oceaan.

Een nieuwe kijk op plastic

Plasticvervuiling is een van de belangrijkste milieu-uitdagingen van onze tijd. Maar niet alleen vervuiling is een probleem: het is ook het feit dat voor de productie van plastic eindige fossiele materialen nodig zijn. Om deze redenen zijn we bij Eucerin van mening dat we de hoeveelheid nieuw plastic op basis van fossiele grondstoffen, dat we gebruiken om onze producten te verpakken, aanzienlijk moeten verminderen. Ons ambitieuze doel is om ons gebruik van op fossiele grondstoffen gebaseerd nieuw plastic tegen 20251 met 50% te verminderen ten opzichte van 2019.

Plastic besparen

Om plastic te besparen, streven we ernaar om het gewicht van onze verpakkingen waar mogelijk te verminderen. Verkleinen is immers het eerste principe van duurzaam verpakken. Daarom is de nieuwe verpakking van onze AtopiControl Balsem gemaakt van 20%-40% minder plastic (afhankelijk van de productgrootte). Ook het gebruik van minder materiaal draagt bij aan het besparen van CO2 -uitstoot. Dus in dit geval is minder echt meer.

Nieuw plastic verminderen door gerecycled plastic te gebruiken

Nieuw plastic verminderen door gerecycled plastic te gebruiken

Om ons ambitieuze doel te bereiken om op fossiele grondstoffen gebaseerd nieuw plastic tegen 20251 met 50% te verminderen, verpakken we steeds meer van onze producten in gerecyclede plastic verpakkingen in plaats van in nieuw plastic. Omdat het recyclen van plastic minder energie kost dan de productie van nieuw materiaal , dragen we op deze manier ook bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

We hebben onze eerste grote mijlpaal bereikt met onze flessen gezichtsreiniger, die sinds begin 2021 tot 98% van gerecycled plastic zijn gemaakt.

Eucerin producten gerangschikt in een lijn.

De volgende op de lijst zijn onze bestverkochte flessen lotions en doucheproducten uit onze pH5- en onze UreaRepair PLUS-productlijn, die vanaf oktober 2021 tot 99% van gerecycled plastic zijn gemaakt.

Waarom niet 100% gerecycled plastic?

Hoewel 100% gerecycled plastic leuk zou zijn om te hebben, hebben we nog steeds 1 tot 5% niet-gerecycleerde componenten nodig om onze delicate formules te kunnen bewaren en te beschermen tegen zonlicht. Weij geloven dat transparantie en eerlijkheid essentieel zijn, en we doen liever een echte belofte. Daarom claimen we niet 100% gerecycled plastic, terwijl het in feite 99% is.


Ondersteuning van een circulaire economie: recycleerbaarheid en herbruikbaarheid

Om een circulaire economie actief te ondersteunen, vergroten we de recycleerbaarheid en herbruikbaarheid van onze verpakkingen tegen 2025 nog verder.
Vanuit milieuoogpunt is het zinvoller om te hervullen, hergebruiken en recyclen, zodat de geproduceerde verpakkingen meer dan één leven kunnen hebben en deel uit kunnen maken van een circulaire economie.

Meer dan 20 jaar geleden lanceerden we onze pH5-navulzakjes. Deze helpen consumenten om bestaande standaardflessen bij te vullen en we produceren hierbij 65% minder plastic afval dan bij een gewone fles.

Eucerin navulzakje omgeven door gestileerd recyclingsymbool.

Jaar na jaar zullen we onze bestaande navulconcepten uitbreiden en innovatieve nieuwe navuloplossingen ontwikkelen. We zullen ook de recyclebaarheid van onze verpakkingen vergroten via vele stappen en projecten, ter ondersteuning van ons doel om ervoor te zorgen dat tegen 2025 het merendeel van de Eucerin-verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of navulbaar zal zijn.

Papier verminderen

Papier is een populair verpakkingsmateriaal. Bij Eucerin gebruiken we het voor bijsluiters en kartonnen dozen. Maar voor de papierproductie zijn ook hout, water en energie nodig. Door de hoeveelheid papier die we gebruiken te verminderen, draagt Eucerin bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het besparen van CO2-uitstoot.

Bijsluiters elimineren

In 2020 zijn we begonnen met het elimineren van de bijsluiters van al onze cosmetische producten2. Dit zal elk jaar wereldwijd 20 miljoen bijsluiters besparen, wat overeenkomt met 47 ton papier. We hebben zorgvuldig gekeken welke bijsluiterinformatie essentieel is, zowel met het oog op de wettelijke vereisten als op uw belangen als consument. Nu is alle belangrijke informatie te vinden op de primaire verpakking van het product, en is meer diepgaande productinformatie beschikbaar op de Eucerin-website.

Minder doosjes

Maar dat is nog niet alles. We hebben al verdere maatregelen genomen om het papierverbruik te verminderen. Na zorgvuldige overweging hebben we besloten dat sommige van onze producten geen doos meer nodig hebben, vooral in het geval van grote productcontainers waarop genoeg plaats is om alle essentiële informatie op de primaire productverpakking te zetten. In navolging van deze logica zullen we dozen waar mogelijk uit ons assortiment schrappen en daarmee jaarlijks meer dan 100 ton papier besparen tegen 2025. Ook testen we nieuw kartonmateriaal voor onze verpakkingen om zowel onze vraag naar papier als onze CO2-impact verder te verminderen.

Tegen 2025 zullen we jaarlijks meer dan 200 ton papier besparen (vergeleken met 2019), waardoor we het verbruik van hout, water en energie voor de papierproductie verminderen.

Verantwoord inkopen van papier

We besteden veel aandacht aan het inkopen van ons verpakkingspapier en -karton, waarbij we uitsluitend gebruikmaken van Forest Stewardship Council (FSC)-gecertificeerd of gerecycled papier. We hebben bij Eucerin ook een bindend beleid voor duurzaam papier en karton opgesteld met als doel om wereldwijd over te stappen op 100% duurzaam papier- en kartonmateriaal.

Hand die een recyclingsymbool voor een weelderige bosachtergrond houdt.

Tegenwoordig is 100% van onze dozen gemaakt van FSC Mix-gecertificeerd materiaal. Deze certificering garandeert de duurzame herkomst van de materialen. De volgende stap is om alle resterende papieren verpakkingen, zoals verzenddozen en point-of-sale materialen, om te zetten naar FSC Mix -gecertificeerd of gerecycled papier. Aangezien de meeste papieren verpakkingen recyclebaar zijn, kunt u ook helpen door ervoor te zorgen dat u papieren verpakkingen bij de juiste lokale inzamelingsplaats recyclet.

 

Bedrijfsdoel van Beiersdorf

Exclusief medische hulpmiddelen

Gerelateerde artikelen

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek