Wetenschappelijke achtergrond – Van Eucerin In-Shower Body Lotion

Leestijd: 2 min
Ontdek meer

Wij stelden onszelf als doel om een huidbeschermende bodylotion voor onder de douche te ontwikkelen die geschikt is voor een gevoelige en problematische huid.

Het was onze uitdaging om op basis van de speciale hydrodispersietechnologie een geschikt actief bestanddeel te vinden dat aan de behoeften van een gevoelige en problematische huid kan voldoen. We testten verschillende stoffen en probeerden veel verschillende benaderingen voordat we de optimale formule hadden gevonden.

Een milde bodylotion voor onder de douche ontdekken

"We wisten vanuit gebruiksonderzoeken dat sommige mensen voorkeur hadden voor een handige bodylotion voor onder de douche in plaats van een bodylotion voor na het douchen", aldus Anette Bürger, R&D bij Eucerin. "Echter, vooral mensen met een gevoelige huid vertelden ons dat er geen huidcosmeticaproducten bestonden die aan hun behoeften voldeden."

Beiersdorf R&D-centrum in Hamburg, Duitsland
Eucerin staat voor zeer hoogwaardige producten en een combinatie van werkzaamheid en uitstekende tolerantie door de huid.

Een gevoelige huid ontstaat als de beschermlaag van de huid beschadigd raakt. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat bacteriën en andere schadelijke stoffen het lichaam niet kunnen binnendringen en beperken tegelijkertijd vochtverlies en voorkomen uitdroging. Om een gevoelige huid gezond te houden, moet de beschermlaag op de korte termijn worden beschermd en op de lange termijn worden versterkt.

"Het Eucerin In-Shower Body Lotion geeft goede verzachtende, verzorgende en vochtinbrengende eigenschappen. Bovendien, en dat is heel belangrijk voor ons: de lotion is zeer geschikt voor een gevoelige huid!", zegt Anette Bürger. "Na regelmatig gebruik van de formule met 5% dexpanthenol en vochtinbrengende glycerine is de huidbarrière sterker en vernieuwt de huid zich sneller."

We hoefden niet ver te zoeken voor onze oplossing. Dexpanthenol had zijn werkzaamheid al bewezen in onze pH5-reeks.

Anette Bürger, R&D bij Eucerin

Onze belangrijkste ingrediënt

Het versterkende effect van dexpanthenol op de huidbarrière.

Dexpanthenol bevordert vernieuwing en herstel van de huid. Het is aangetoond dat dit bestanddeel de tekenen van huidirritatie, zoals droogheid, ruwheid, schilfers en erytheem (of roodheid van de huid), bij regelmatig gebruik verbetert.

Eucerin In-Shower Body Lotion wordt op een natte huid aangebracht en heeft bewezen dat deze de hydratatie van het huidoppervlak aanzienlijk verhoogt en dat de huid na regelmatig gebruik minder ruw aanvoelt.

Een nieuwe manier van vocht inbrengen

Eucerin In-Shower Body Lotion - een snelle weg naar een zachte en beschermde huid.
Na gebruik van de Eucerin In-Shower Body Lotion is extra gebruik van een vochtinbrengend product niet nodig. U kunt zich direct na het douchen en afdrogen aankleden.

Eucerin In-Shower Body Lotion heeft geen reinigende eigenschappen. De lotion wordt na het reinigen onder de douche aangebracht en voor het afdrogen afgespoeld. Eén van de vele voordelen is dat mensen zich direct na het afdrogen kunnen aankleden.

Klinische studies van onze In-Shower Body Lotion hebben een zeer goede tolerantie en werkzaamheid aangetoond.


Anette Bürger, R&D bij Eucerin

Lees meer over understanding the language of sensitive skin.

Stap 1

Gebruik uw normale doucheproduct en spoel dit af.

Lees meer

Stap 2

Breng direct de In-Shower Body Lotion op de natte huid onder de douche aan.

Lees meer

Stap 3

Afspoelen, afdrogen en direct aankleden.

Lees meer

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek