Achter de wetenschap – Van Eucerin EVEN BRIGHTER

Leestijd: 2 min
Ontdek meer

Hoewel hyperpigmentatie op zich meestal ongevaarlijk is, kan het veel ellende veroorzaken, omdat de donkere vlekken vaak verschijnen in het gezicht en op de handen en andere goed zichtbare lichaamsdelen die aan de zon worden blootgesteld en soms moeilijk te verbergen zijn.

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE HYPERPIGMENTATIEPRODUCTEN

Hyperpigmentatie is niets nieuws. Toch hadden tot voor kort de meeste huidverzorgingsproducten voor hyperpigmentatie slechts weinig effect en gaven zij vaak ongewenste bijwerkingen.                    

Toen wij besloten om EVEN BRIGHTER te ontwikkelen, gingen wij dan ook als eerste op zoek naar een werkzaam ingrediënt dat de hyperpigmentatie kan verminderen en tegelijkertijd huidvriendelijk is. Na vijf jaar testen van meer dan 50.000 mogelijke ingrediënten kozen we voor 4-butylresorcinol of B-resorcinol.

Tijdens het ontwikkelingsproces zijn meer dan 300 productformules getest
Diepgaand onderzoek heeft aangetoond dat B-resorcinol de melanineaanmaak vermindert

"Wij waren zeer enthousiast over de mogelijkheden van B-resorcinol", zegt Sarah Hiddemann, Hoofd Productontwikkeling Gezichtsverzorging bij Eucerin. "De werkzaamheid tegen hyperpigmentatie was echter niet uitgebreid getest.      

Daarom begonnen we met het uitvoeren van in-vitrotesten, waarbij we B-resorcinol op kunsthuidmodellen in ons lab aanbrachten. De resultaten waren indrukwekkend: de huid werd zichtbaar lichter, stralender en gelijkmatiger."

Het geheim van de werkzaamheid van B-resorcinol ligt in het vermogen om de aanmaak door de huid van melanine, het pigment dat donkere vlekken veroorzaakt, bij de bron te verminderen.

"Melanineaanmaak kan alleen plaatsvinden als deze door het enzym tyrosinase in gang wordt gezet", legt Sarah Hiddemann uit. "B-resorcinol vermindert de activiteit van tyrosinase en vermindert zo de aanmaak van melanine en hyperpigmentatie."

MEER DAN 300 MOGELIJKE PRODUCTFORMULES ONTWIKKELD

Vervolgens ontwikkelden en testten we meer dan 300 mogelijke productformules voordat we de productlijn EVEN BRIGHTER creëerden. 

"De producten zijn uitgebreid in vitro en bij vrijwilligers en patiënten met hyperpigmentatie getest," aldus Sarah Hiddemann. "Zo weten we dat de producten werkzaam zijn en door alle huidtypes goed worden verdragen." 

"Daarom hebben wij er ook zoveel vertrouwen in dat mensen, bij regelmatig gebruik, een duidelijke vermindering van donkere vlekken en een zichtbaar stralender en gelijkmatiger teint zien." 

"Het gebeurt misschien niet meteen, maar het gebeurt wel."

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek