Achter de wetenschap – Van Eucerin DermoPURIFYER

Leestijd: 3 min
Ontdek meer

Een nieuwe huidverzorgingsaanpak voor een acne-gevoelige huid

Acne is niet alleen een huidaandoening. Aangezien het vooral van invloed is op het gezicht, kan het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde beïnvloed worden, vooral tijdens de puberteit, wanneer acne het meest voorkomt. Terwijl er wel medische behandelingen tegen acne bestaan​​, kunnen deze bijwerkingen hebben, zoals uitdroging van de huid en kunnen niet noodzakelijk voor iedereen met acne-gevoelige huid uitkomst bieden. Eucerin heeft een reeks van dermo-cosmetica producten ontwikkeld voor de onzuivere huid die naast de standaard acne medicatie of op zichzelf kan worden gebruikt.

Bij het ontwikkelen van een optimale huidverzorging voor acne-gevoelige huid, hebben de Eucerin onderzoekers de vier factoren die verantwoordelijk zijn voor de tekenen moeten aanpakken: hyperkeratose (afscheiding van verstoorde huidcellen), seborroe (verhoogde talgproductie), microbiële kolonisatie (toenemende aanwezigheid van bacteriën ) en ontsteking van de huid.

Het ontwikkelen van een unieke combinatie van actieve ingrediënten

Ons doel was om actieve ingrediënten te identificeren, die kunnen worden gecombineerd om alle vier de factoren aan te pakken.

zei Frank Rippke, MD, hoofd van Scientific Management Eucerin.

"De lichaamseigen aminozuur, L-carnitine, stond erom bekend dat het het metabolisme van vetzuren versnelde en de vorming van talg te verminderen. Eenentwintig vrouwelijke vrijwilligers (22-56 jaar oud jaar) met een vette en glimmende gezichtshuid werden ingeschreven in een gecontroleerde, willekeurig verdeelde studie. Vrijwilligers pasten een cosmetische formulering met 2% L-carnitine toe, of het vehicel in een split-face design tweemaal daags ('s morgens en' s avonds). De resultaten tonen aan dat na drie weken behandeling de L-carnitine significant de talgafscheidingscore verminderde in vergelijking met de controlegroep."

Anti-inflammatoire en anti-bacteriële ingrediënten

Wij hebben ook in vitro en in vivo testen uitgevoerd om de klinische werkzaamheid van Licochalcone A te verifiëren bij acute en chronische inflammatoire huidaandoeningen.

"Om microbiotische kolonisatie te bestrijden, hebben we anti-bacteriële effecten van decandiol in vitro getest. In deze test werden menselijke huidcellen behandeld met hetzij het vehicel of verum voor 20, 60 of 180 minuten. Na de behandeling werden deze op agarplates gecultiveerd gedurende vijf dagen voordat de kolonies werden geteld.

"We hebben deze unieke combinatie van actieve ingrediënten getest en de resultaten waren uitstekend," zei Frank Rippke, "decandiol bleek zeer effectief in het verminderen van bacteriën te zijn."

Het testen van de combinatie van de actieve ingrediënten

Bij het Universitair Ziekenhuis in Lübeck, Duitsland, hebben we 60 vrijwilligers van tussen de 14 en 40 jaar (40 vrouwen, 20 mannen) geworven met een milde tot matig ernstige acne. Elk had 10-25 ontstoken laesies - pukkels, puisten, noduli - in het gezichtgebied.

In een 8-weekse dubbelblinde, gerandomiseerde, vehicel-gecontroleerde studie, pasten de deelnemers testproducten (verum of vehicel) tweemaal daags op hun gezicht toe. Geen andere huidverzorgingsproducten, lotions/crèmes of systemische acne medicijnen werden toegepast en de enige producten voor reiniging van de huid die werden gebruikt, waren Eucerin DermoPURIFYER Cleanser en Eucerin DermoPURIFYER tonic.

De klinische resultaten waren zeer bemoedigend, met een significante vermindering van inflammatoire laesies en talg en net zo belangrijk, een uitgesproken verbetering van de kwaliteit van het leven in het monster.

Als samenvatting van deze bevindingen, zei Frank Rippke: "Ons doel was om de actieve ingrediënten die alle vier de tekenen van acne zouden kunnen aanpakken te vinden. We waren blij met de resultaten die door onze unieke combinatie van anti-inflammatoire, anti-bacteriële en talgregulerende ingrediënten zijn bewerkstelligd.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek