Wetenschappelijke achtergrond – Van Eucerin Complete Repair

Ontdek meer

De kennis van Eucerin op het gebied van geavanceerde huidverzorging werd gevestigd in de jaren negentig toen het eerste product voor plaatselijk gebruik met een natuurlijk vochtinbrengend bestanddeel werd ontwikkeld. Ureum wordt sindsdien breed toegepast in cosmetica en het is het belangrijkste ingrediënt voor de droge huid geworden. De nieuwste formule van Eucerin voor de droge huid is Eucerin Complete Repair. Dr. Alexander Filbry, PhD, Hoofd Productontwikkeling Lichaamsverzorging bij Eucerin, vertelt ons dat "dit product de drie belangrijkste oorzaken van een droge huid aanpakt".

Eucerin blijft voorop lopen op het gebied van innovatie in huidverzorging

Aquaporinen zijn microscopisch kleine waterkanalen in de celmembranen die het watertransport in en uit de cellen regelen.
Meer aquaporinen leidt tot hydratatie in zelfs de dieper gelegen lagen van de opperhuid.

"Toen we intensiever gingen kijken naar de droge huid, beseften wij dat deze meer nodig heeft dan alleen maar een paar natuurlijke vochtinbrengende factoren zoals ureum en lactaat. 

Wij ontdekten hoe aquaporinen, de vochtnetwerken in de dieper gelegen huidlagen, hun werking kunnen verliezen als de huid droog is.

Dit leidde tot de ontdekking van glucoglycerol, het molecuul dat de werking van aquaporinen stimuleert en de natuurlijke opwaartse stroming van vocht naar het huidoppervlak herstelt." 

De aquaporinentechnologie van Eucerin is gericht op glycerylglucoside, of glucoglycerol, een nieuwe waterbindende samenvoeging van glycerol en glucose die aantoonbaar het vochtnetwerk in de opperhuid dat wordt gevormd door aquaporinkanalen stimuleert en zo de hydratatie van de huid verbetert.

"Glucoglycerol is biologisch identiek aan de moleculen die de aquaporinkanalen van de huid stimuleren. Het aquaporinennetwerk is verantwoordelijk voor de vochthuishouding in de dieper gelegen lagen van de opperhuid en ook voor de natuurlijke opwaartse richting van de vochtstroom naar de buitenste lagen van de huid en zorgt voor langdurige hydratatie."

"Toen hebben we ons uitgebreide onderzoek naar natuurlijke vochtinbrengende bestanddelen ingezet in de vorm van het Complete Repair NMF Complex. De huid bevat van nature moleculen die het vochtgehalte regelen, de zogenoemde 'natuurlijke vochtinbrengende factoren'. Dit zijn hygroscopische stoffen die water vanuit de dieper gelegen huidlagen naar de bovenste lagen aantrekken en opnemen, waardoor de bovenste huidlaag, het stratum corneum of de hoornlaag, veel meer water vasthoudt. Een droge huid heeft echter een tekort aan deze vitale moleculen en deze moeten worden aangevuld om de huid weer naar behoren te laten functioneren."

Het Eucerin Complete Repair NMF Complex bestaat uit het oorspronkelijke ureum en lactaat, samen met het nieuwe carnitine, aminozuren, pyrrolidoncarbonzuur, anorganische zouten en koolhydraten, en komt dicht in de buurt van de verhouding tussen belangrijke natuurlijke vochtinbrengende factoren die in een gezonde huid worden aangetroffen.

Zie de video voor de werking van de Eucerin Complete Repair-formule.

"Om het geheel te completeren moesten we, met onze kennis over de oppervlaktebarrièrefunctie, ceramide-3 toevoegen, de lipide die de oppervlaktebarrière direct herstelt en vocht insluit. Ceramiden worden van nature door de huid aangemaakt om een beschermende barrière te vormen die vochtverlies door verdamping voorkomt en ook irriterende stoffen tegenhoudt die ontstekingen en jeuk kunnen veroorzaken. We weten dat daling van de ceramideconcentratie in de huid tot droogheid en irritatie kan leiden."

Regelmatig gebruik van Eucerin Complete Repair verbetert het vochtgehalte van de huid.


Als al deze actieve stoffen samenkomen, werken onze Complete Repair vochtinbrengende lotions aan de oppervlakte en in de bovenste en dieper gelegen lagen van de opperhuid en verhelpen zo de oorzaak van een droge huid op ieder niveau.

"Regelmatig gebruik helpt bij het herstel van de natuurlijke vochtregeling in de huid, waardoor de tekenen van een droge huid langdurig worden verminderd en de huid zijdezacht en soepel aanvoelt."

"Deze resultaten zijn klinisch bewezen in dermatologische onderzoeken. Zo is de vochtinbrengende werking van Eucerin Complete Repair-lotions getest bij 87 vrouwen variërend in leeftijd tussen 60 en 80 jaar en bij huidmeting bleek dat deze lotions al 48 uur na eenmalig aanbrengen de huidhydratatie met 37% verbeterden."

Eucerin Complete Repair lotions zijn hard op weg om de populairste oplossingen voor een droge huid te worden die Eucerin kan bieden en dat is geen verrassing, omdat zij jarenlang onderzoek van specialisten omvatten en dermatologisch hebben bewezen dat zij effectiever zijn dan voorgaande producten.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek