Dr. Rainer Wolber, Hoofd Productontwikkeling, DermoCosmetica bij Eucerin

Wetenschappelijke achtergrond Intensieve anti-transpiranten en deodoranten voor een gevoelige huid

Hevig transpireren is niet alleen een fysiek probleem, het is ook een emotioneel probleem. Het kan de eigenwaarde van mensen aantasten en het zelfvertrouwen in sociale situaties verlagen.

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE LIJN

"Een deel van het probleem is het sociale stigma," zegt Dr. Rainer Wolber, Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Eucerin. "Mensen die hier last van hebben, schamen zich vaak voor de symptomen en durven geen hulp te zoeken. Dit geldt doorgaans ook voor huidproblemen.

"Daarom was onze eerste stap vóór de ontwikkeling van de nieuwe producten om met de mensen te praten die het meest met het probleem te maken hebben (patiënten, dermatologen, psychologen)."

De huidverzorgingsspecialisten van Eucerin spraken uitgebreid met mensen die zwaar transpireren en huidproblemen hebben alsmede met de apothekers die hulp en advies bieden.

Onze onderzoekers kregen steeds dezelfde reacties. Patiënten vertelden ons dat er geen enkelvoudige oplossing voor hun probleem bestond. Zij hadden het gevoel dat zij een keuze moesten maken tussen een medisch product of een meer huidvriendelijk maar wellicht minder effectief, cosmetisch product.

"Deze dubbele behoefte was ons uitgangspunt toen we begonnen met het ontwikkelen van onze lijn van deodoranten en anti-transpiranten," zegt Dr. Wolber.

"Eucerin heeft al een uitstekende reputatie op het gebied van medische huidverzorging en ook veel ervaring in het ontwikkelen van betrouwbare en veilige huidvriendelijke cosmetica."

Twee vrouwen in een behandelkamer bij een arts
Onderzoekers van Eucerin spraken met patiënten over hun hevige transpiratie.
Twee Eucerin-onderzoekers in gesprek
Onze huidverzorgingsspecialisten ontwikkelden een lijn van effectieve, huidvriendelijke producten.

"Zo bouwden we voort op onze sterke kernpunten en ontwikkelden we de  48h Anti-Transpirant Intense Transpiratie Roller voor hevige transpiratie.

De 48 h Anti-Transpirant Intense Transpiratie Roller bevat ook aluminiumchloorhydraat (ACH), evenals een lichte, voor mannen en vrouwen geschikte geur en is geschikt voor de gevoelige en geschoren huid."

Werking van aluminiumchloorhydraat en aluminiumchloride
Aluminiumchloorhydraat en aluminiumchloride werken samen voor optimale efficiëntie. Beide ingrediënten blokkeren de zweetkanalen.

"Voor mensen met huidproblemen en voor mensen die vroeger een intolerantie voor deodorant hadden, bieden we de 24 h Deodorant Gevoelige Huid Spray en de 24 h Deodorant Gevoelige Huid Roller. Deze milde formules bevatten geen stoffen die irritaties kunnen veroorzaken zoals parfum, alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. 

Ieder product is specifiek getest bij patiënten met atopisch eczeem en psoriasis en ook bij mensen met een gevoelige huid of een intolerantie voor deodorant." 

*Klinisch werkingsonderzoek bij 25 personen, gemiddeld 91% minder transpiratie.

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen