Wetenschappelijke achtergrond – Intensieve anti-transpiranten en deodoranten voor een gevoelige huid

Leestijd: 2 min
Ontdek meer

Hevig transpireren is niet alleen een fysiek probleem, het is ook een emotioneel probleem. Het kan de eigenwaarde van mensen aantasten en het zelfvertrouwen in sociale situaties verlagen.

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE LIJN

"Een deel van het probleem is het sociale stigma," zegt Dr. Rainer Wolber, Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Eucerin. "Mensen die hier last van hebben, schamen zich vaak voor de symptomen en durven geen hulp te zoeken. Dit geldt doorgaans ook voor huidproblemen.

Onderzoekers van Eucerin spraken met patiënten over hun hevige transpiratie.
Onze huidverzorgingsspecialisten ontwikkelden een lijn van effectieve, huidvriendelijke producten.

"Daarom was onze eerste stap vóór de ontwikkeling van de nieuwe producten om met de mensen te praten die het meest met het probleem te maken hebben (patiënten, dermatologen, psychologen)."

De huidverzorgingsspecialisten van Eucerin spraken uitgebreid met mensen die zwaar transpireren en huidproblemen hebben alsmede met de apothekers die hulp en advies bieden.

Onze onderzoekers kregen steeds dezelfde reacties. Patiënten vertelden ons dat er geen enkelvoudige oplossing voor hun probleem bestond. Zij hadden het gevoel dat zij een keuze moesten maken tussen een medisch product of een meer huidvriendelijk maar wellicht minder effectief, cosmetisch product.

"Deze dubbele behoefte was ons uitgangspunt toen we begonnen met het ontwikkelen van onze lijn van deodoranten en anti-transpiranten," zegt Dr. Wolber.

"Eucerin heeft al een uitstekende reputatie op het gebied van medische huidverzorging en ook veel ervaring in het ontwikkelen van betrouwbare en veilige huidvriendelijke cosmetica."

Aluminiumchloorhydraat en aluminiumchloride werken samen voor optimale efficiëntie. Beide ingrediënten blokkeren de zweetkanalen.

"Zo bouwden we voort op onze sterke kernpunten en ontwikkelden we de  48h Anti-Transpirant Intense Transpiratie Roller voor hevige transpiratie.

De 48 h Anti-Transpirant Intense Transpiratie Roller bevat ook aluminiumchloorhydraat (ACH), evenals een lichte, voor mannen en vrouwen geschikte geur en is geschikt voor de gevoelige en geschoren huid."

"Voor mensen met huidproblemen en voor mensen die vroeger een intolerantie voor deodorant hadden, bieden we de 24 h Deodorant Gevoelige Huid Spray en de 24 h Deodorant Gevoelige Huid Roller. Deze milde formules bevatten geen stoffen die irritaties kunnen veroorzaken zoals parfum, alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. 

Ieder product is specifiek getest bij patiënten met atopisch eczeem en psoriasis en ook bij mensen met een gevoelige huid of een intolerantie voor deodorant." 

*Klinisch werkingsonderzoek bij 25 personen, gemiddeld 91% minder transpiratie.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek