Producten van Eucerin en hun ingrediënten

Uitgebreid onderzoek en liefde voor de huid staan aan de basis van de kwaliteitsproducten van Eucerin. Uiteraard zijn de experts van Eucerin zeer zorgvuldig in het selecteren van ingrediënten voor alle producten en zorgen ze ervoor dat het er niet onnodig veel zijn. Bij intoleranties of allergieën kan het echter zinvol zijn om te zoeken naar bepaalde ingrediënten in onze ingrediëntendatabase.

Basisingrediënt

Creatine

Effect

Creatine, een derivaat van het huideigen aminozuur, wordt geproduceerd met de aminozuren arginine, glycine en methionine in de nieren, de lever en de alvleesklier en wordt grotendeels opgeslagen in spiercellen. Omdat de endogene synthese van Creatine niet voldoende is, moet het worden aangevuld via de voeding. Creatine werkt als energiebuffer en ondersteunt het ademhalingssysteem van de mitochondriën in perioden van een grotere energiebehoefte: het wordt opgeslagen in de vorm van creatinefosfaat, dat energie kan vrijgeven in het geval van een grote behoefte.

Bovendien stimuleert Creatine de aanmaak van collageen en elastine door de huidcellen (in vitro gegevens), omdat deze biomoleculen in de rijpe huid kunnen worden afgebroken.

Kies een ingrediënt

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen