Grondstoffen voor hoogwaardige producten

Hoogwaardige grondstoffen voor hoogwaardige producten Drie vragen over palmolie

Bevatten producten van Eucerin palmolie?

Beiersdorf koopt niet direct palmolie in voor de productie van zijn cosmetica. Maar - zoals gebruikelijk in de cosmetische industrie - gebruiken we additieven zoals emulgatoren en oppervlakte-actieve stoffen die voor een aantal producten nodig zijn. Deze worden meestal gemaakt op basis van minerale en plantaardige oliën zoals kokosolie, koolzaadolie of zelfs palmolie en palmpitolie.

Palmolie
Eucerin of Beiersdorf koopt palmolie niet direct in voor het maken van hun producten

Wat doet Beiersdorf voor duurzame teelt?

We werken al een paar jaar nauw samen met onze leveranciers aan de bevordering van meer transparantie in de toevoerketen ter ondersteuning van inspanningen om de duurzame productie van palm(pit)olie vast te stellen en uit te breiden. Naast onze betrokkenheid bij de "Round Table on Sustainable Palm Oil" (RSPO) zijn we ook betrokken bij het "Forum for Sustainable Palm Oil" (FONAP), en zetten we ons in voor verdere verbetering van de bestaande certificeringscriteria.

Ontwikkeling van een duurzame palm(pit)olieproductie.
Beiersdorf werkt nauw samen met zijn leveranciers om de ontwikkeling van een duurzame palm(pit)olieproductie te ondersteunen

Welke weg zal Beiersdorf in de toekomst inslaan?

In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt voor wat betreft het gebruik van duurzaam geproduceerde palm(pit)olie. We werken eraan om ervoor te zorgen dat de desbetreffende ingrediënten alleen uit aantoonbaar duurzame bronnen afkomstig zijn (gecertificeerd duurzame palmpitolie) en om in 2020 over te gaan op 'mass balance' palm(pit)olie (combinatie van gecertificeerde en niet-gecertificeerde palm(pit)olie) en overeenkomstige derivaten. Totdat die overgang is afgerond, zal Beiersdorf voor de resterende delen "Book and Claim"-certificaten aanschaffen.

Beiersdorfs betrokkenheid bij de "Round Table on Sustainable Palm Oil" (RSPO)
Beiersdorfs betrokkenheid bij de "Round Table on Sustainable Palm Oil" (RSPO)

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen