Eucerin Sun Protection: bescherming van de huid en het DNA voor UV-straling

Leestijd: 3 min
Ontdek meer

Blootstelling aan UV-straling beschadigt niet alleen het huidoppervlak, het veroorzaakt ook onzichtbare schade aan het DNA in de kern van iedere huidcel. DNA-codes vormen alle bouwstenen (eiwitten) waaruit het menselijk lichaam bestaat en zelfs kleine veranderingen aan deze code kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken en zelfs tot het ontstaan van huidkanker leiden. De DNA-beschermingstechnologie van Eucerin voegt een extra beschermlaag toe tegen door de zon aangerichte schade aan het DNA door de eigen DNA-herstelmechanismen van het lichaam te ondersteunen.

Onderzoek bescherming cellen en DNA voor UV licht

Eucerin doet uitgebreid onderzoek naar bescherming van cellen en DNA.
Twee wetenschappers controleren een stof

Eucerin neemt haar verantwoordelijkheid voor het bieden van gespecialiseerde huidverzorging, inclusief bescherming tegen de zon, zeer serieus. Dit omvat het constant zoeken naar nieuwe manieren om de zonbeschermingstechnologie te verbeteren.

Bescherming van cellen en meer recentelijk bescherming van DNA zijn twee belangrijke wetenschappelijke gebieden waarin Eucerin uitgebreid onderzoek doet.

Frank Rippke, onderzoeker bij Eucerin, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe benaderingen van bescherming tegen de zon.

Van bescherming van cellen tot bescherming van DNA

Bescherming van cellen met Licochalcone A is een prachtig voorbeeld van een succesvolle wetenschappelijke uitvinding die de werking van Eucerin zonproducten heeft verbeterd.

Licochalcone A helpt de huid te beschermen tegen schade aan cellen door de door UV-straling gegenereerde vrije radicalen te neutraliseren. Deze vrije radicalen vormen de belangrijkste oorzaak van oxidatieve belasting die leidt tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker.

Eucerin gaat nu nog een stap verder. "Naast ons UV-filtersysteem* en onze antioxidant Licochalcone A-celbeschermingstechnologie hebben we DNA-bescherming toegevoegd voor een nog bredere bescherming tegen door de zon aangerichte schade aan de huid, zowel in de bovenste als in de dieper gelegen huidlagen."

*Voldoet aan de eisen van de EU en Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen Colipa)                                                                     

Van de vele verbindingen waar we in verband met DNA-bescherming naar hebben gekeken, was er één, glycyrrhetinezuur, het meest veelbelovend.

Glycyrrhetinezuur is de aglycoon van glycyrrhizine, een van de vele bekende bestanddelen van glycyrrhiza glabra (zoethout)wortelextract. Het is een triterpenoïde die bekend staat om zijn ontstekingsremmende, antioxidatieve en antibacteriële eigenschappen. Gezien de vele bekende positieve effecten hebben we de mogelijke tegen licht beschermende eigenschappen van glycyrrhetinezuur in de menselijke huid onderzocht.

"De werkzaamheid bij het regelen en ondersteunen van natuurlijke DNA-herstelprocessen in een door UV-licht beschadigde huid is buitengewoon. In combinatie werken glycyrrhetinezuur en Licochalcone A samen en vullen elkaar aan om de huid tegen door de zon aangerichte schade te beschermen. Bescherming van de cellen door Licochalcone A en DNA-bescherming door glycyrrhetinezuur bieden een methode om door de zon aangerichte schade aan de huid te vermijden. Ze kunnen helpen om schade door licht te voorkomen en ondersteunen de eigen DNA-herstelmechanismen van de huid", legt Frank Rippke uit.

Helpt bij bescherming van de huidcellen in de dieper gelegen lagen van de opperhuid tegen schadelijke UV-straling en stimuleert de huideigen DNA-herstelmechanismen.

"We willen echter één ding benadrukken en dat is dat zelfs de beste zonneproducten UV-stralen doorlaten, waardoor huidcellen tot in de dieper gelegen lagen van de opperhuid beschadigd raken. Als de schade te groot is, kan de schade aan het DNA niet 100% worden hersteld. Daarom adviseren wij om dagelijks bescherming tegen UV te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen. "

"Iedere keer dat we onze huid overmatig blootstellen aan UV-straling wordt het DNA in onze huid beschadigd, wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering."

Dit kan leiden tot verlies van dichtheid of volume, het verschijnen van rimpels, ouderdomsvlekken en een ruwe huid.

"Het gezicht wordt het meest blootgesteld aan de zon en heeft daarom de meeste bescherming nodig. Daarom bevatten de meeste gezichtszonneproducten van Eucerin die zijn ontwikkeld voor gebruik op het gezicht zowel Licochalcone A voor bescherming van de cellen als glycyrrhetinezuur voor bescherming van het DNA."."

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek