Producten van Eucerin en hun ingrediënten

Uitgebreid onderzoek en liefde voor de huid staan aan de basis van de kwaliteitsproducten van Eucerin. Uiteraard zijn de experts van Eucerin zeer zorgvuldig in het selecteren van ingrediënten voor alle producten en zorgen ze ervoor dat het er niet onnodig veel zijn. Bij intoleranties of allergieën kan het echter zinvol zijn om te zoeken naar bepaalde ingrediënten in onze ingrediëntendatabase.

Basisingrediënt

Sodium Hyaluronate

Effect

Hyaluronzuur is een huideigen stof met bevochtigende en vullende eigenschappen. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid Hyaluronzuur af, omdat de natuurlijke productie ervan vermindert en de afbraak ervan toeneemt. Als gevolg daarvan beginnen er rimpels en fijne lijntjes te ontstaan en worden ze dieper. De formules met Hyaluronzuur hydrateren en verminderen het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes. Hyaluronzuur wordt gesynthetiseerd door keratinocyten in de opperhuid en fibroblasten in de lederhuid en wordt gevormd door polysaccharidenmoleculen die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van vocht in de huid en het behoud van de stevigheid en veerkracht. 
De formules met Hyaluronzuur hydrateren en verminderen zichtbaar rimpels en fijne lijntjes. Afhankelijk van het type en de grootte van het Hyaluronzuur dat in de formule wordt gebruikt, kunnen de effecten ervan verschillen.

Hyaluronzuur van een hoog moleculair gewicht (ongeveer 2000 kDa) kan grote hoeveelheden water vasthouden en werkt een beetje als hydraterende stof in de buitenste cellagen waar het rimpels gladmaakt. Hyaluronzuur van een laag moleculair gewicht (ong. 52 kDa) dringt in de lagen van de opperhuid, stimuleert de synthese van Hyaluronzuur door de huid en activeert de celproliferatie.

Kies een ingrediënt

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen