Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf – Helpt de huid zich sneller te herstellen - klinisch en dermatologisch bewezen

Leestijd: 4 min
Ontdek meer

Onze huid werkt hard om ons lichaam te beschermen, maar kan daardoor zeer droog, gebarsten en geïrriteerd worden. De huid heeft dringend extra verzorging nodig, en daar is Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf perfect voor. ‘Aqua’ is het Latijnse woord voor water en ‘phor’ komt van het Griekse ‘phoros’, wat ‘houder’ of ‘drager’ betekent. Zoals de naam al aangeeft, beschermt dit product tegen het uitdrogen, door de huid te helpen vocht vast te houden. Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf versnelt de huidregeneratie en is perfect voor verschillende uiteenlopende huidproblemen. Dit artikel belicht de wetenschap achter deze populaire zalf.

Vertrouwd en aanbevolen

Toen Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf in 1925 voor het eerst geïntroduceerd werd in de Verenigde Staten, werd het al snel een groot succes - en dat is het product vandaag nog steeds.

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Beiersdorf is in het Duitse Hamburg gevestigd
Dr. Filbry, onderzoeker bij Eucerin, geeft meer uitleg bij de wetenschap achter Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf

Dr. Alexander Filbry werkt bij Eucerin Body aan productontwikkeling en was zelf getuige van de snel toenemende populariteit van Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf.

Er zijn veel evidente redenen voor het succes van Aquaphor: Het is erg doeltreffend, het is een zalf zonder water die de ideale omstandigheden creëert voor het herstel van een gebarsten of geïrriteerde huid, het product wordt  op een geïrriteerde huid goed verdragen en is enorm veelzijdig.

De werkwijze van het product maakt het geschikt voor een groot aantal huidproblemen. Het is klinisch en dermatologisch bewezen dat Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf de huidregeneratie versnelt en extreem droge, beschadigde of geïrriteerde huid helpt herstellen. 

“Eucerins oplossing voor een gebarsten huid werkt op verschillende manieren het herstel van de huid in de hand,” aldus Dr. Filbry. “Wanneer de huid geïrriteerd, extreem droog of gebarsten is, is het van essentieel belang om de perfecte omstandigheden voor herstel te creëren.” Hij licht toe hoe Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf de perfecte omgeving voor huidherstel creëert. “De formule zonder water zorgt voor een semi-occlusieve, beschermende barrière die het verlies van water reguleert en de huid helpt om het nodige vocht vast te houden.”

De formule bevat actieve ingrediënten die het herstel van de huid helpen versnellen. Volgens Dr Filbry weten we dat glycerine het herstel van de huid helpt bevorderen en dat het hydraterende eigenschappen heeft die de natuurlijke barrière van de huid verbeteren. 

 

  1. Creëert een beschermende barrière die de eigen beschermlaag van de huid helpt te versterken
  2. De semi-occlusieve barrière ondersteunt de natuurlijke overdracht van waterdamp en zuurstof van en naar de huid

Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf creëert de perfecte omgeving voor huidherstel

Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf is multifunctioneel

Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf is zacht voor de gevoelige huid
De zalf is ideaal voor zeer droge handen en nagelriemen

Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf helpt niet alleen om de zeer droge, gebarsten en geïrriteerde huid te herstellen,” zegt Dr. Filbry, “het verzorgt en verzacht ook.” Dat maakt het een ideaal product voor een groot aantal huidaandoeningen zoals het verzachten van een droge of geschaafde huid, zelfs van de gevoelige babyhuid. Het product kan ook worden gebruikt om de huid te kalmeren na een chemische peeling of laserbehandeling. In dat geval mag het pas worden aangebracht na de re-epithelialisatie van de huid (de medische term voor het teruggroeien van weefsel). Dr. Filbry voegt toe dat Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf “ook aan te bevelen is voor sporters die last hebben van wrijving, blaren en andere huidaandoeningen als gevolg van veel sporten.”

Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf wordt goed verdragen door de gevoelige huid, is zacht en niet-comedogeen. Het bevat ook geen parfum en conserveringsmiddelen. 

“De formule bevat zo weinig mogelijk ingrediënten,” aldus Dr. Filbry, “zodat ze zacht genoeg is voor een zeer prikkelbare huid.”

Bewezen werkzaam en goed verdragen

Verschillende dermatologische studies hebben bewezen dat Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf doeltreffend is en goed verdragen wordt:

Algemene doeltreffendheid

Uit een 10-daags onderzoek in klinische omstandigheden, met een steekproef van 25 personen tussen de 18 en 50 jaar oud, bleek dat Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf de huid aanzienlijk sneller hielp herstellen.

Doeltreffendheid bij het behandelen van droge, ruwe en gebarsten huid op de handen

In een ander, 7-daags onderzoek, bracht een groep van 17 mensen Eucerin Aquaphor Herstellende Zalf aan op één hand, maar niet op de andere. De resultaten van het onderzoek werden klinisch gemeten met behulp van een corneometer (een wetenschappelijk instrument dat bepaalt hoe sterk de huid gehydrateerd is) en er werd ook feedback verzameld bij de deelnemers. De resultaten toonden aan dat:

  • de zalf een statistisch significante en merkbare verbetering biedt voor de droge huid op de handen indien ze 's nachts wordt gebruikt. 
  • als het product zeven dagen lang regelmatig wordt gebruikt, blijft de huid verbeteren

Algemene verdraagbaarheid 

In de loop van een verdraagbaarheidsstudie met 202 deelnemers tussen 17 en 65 jaar werden geen allergische reacties opgetekend, wat de uitstekende verdraagbaarheid van het product aantoont.

Niet-comedogeen

In een ander onderzoek gebruikte een groep van 27 mensen tussen 19 en 55 jaar oud het product minstens eenmaal per dag gedurende vier weken. De dermatologen die de onderzoeksresultaten evalueerden, concludeerden dat het product niet-comedogeen is.

 

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek