Achter de wetenschap – Van Eucerin Volume-Filler

Leestijd: 3 min
Ontdek meer

Verlies van huidvolume en de gezichtsdefinitie is een duidelijk eken van de huidveroudering maar tot op heden waren slechts weinig huidverzorgingsproducten op de markt die dit specifieke probleem aanpakten.

De uitdaging bij de ontwikkeling van Eucerin Volume-Filler was het identificeren van de actieve bestanddelen die zich zowel zouden richten op de talrijke oorzaken van het afnemende volume en een verbetering van de gezichtscontouren om het gezicht een jeugdiger uiterlijk te geven.

*In vitro-studies

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE VOLUME GEVENDE PRODUCTEN

Ons onderzoek richtte zich op de vertraging van de processen die leiden tot volumeverlies in de huid.
De ontwikkeling van Eucerin Volume-Filler begon met de identificatie van magnolol als het actieve hoofdbestanddeel.

De huid verliest volume door een combinatie van natuurlijke en externe factoren die leidt tot een slappe huid, minder gedefinieerde gezichtscontouren en zelfs gelaatsuitdrukkingen kan beïnvloeden, omdat de verdeling van de cellen die zorgen voor het volume afneemt met het verouderen.

“Het was een probleem dat nog nooit eerder werd aangepakt met een topische huidverzorgingsserie," verklaart Andrea Schölermann, MD, klinisch adviseur bij Eucerin. “Wij hebben intensief onderzoek gedaan naar de behoeften van de consument op het vlak van huidverzorging en we hebben ook het toenemend aantal licht invasieve volumeherstellende procedures aandachtig bekeken. Op basis daarvan waren we gemotiveerd om te werken aan een huidverzorgingsformule die de tekenen van volumeverlies in een verouderende huid zou verminderen.”

"Door het combineren van drie actieve bestanddelen in één krachtige formule, waren we in staat een productserie te ontwikkelen die inwerkt op de meerdere factoren die verantwoordelijk zijn voor het verlies van het natuurlijke volume.

"Ons uitgangspunt was een actief, natuurlijk-afgeleid bestanddeel met de naam Magnolol, getrokken uit de bast van de magnolia. Magnolol stimuleert volumegevende cellen*, die zich natuurlijk in de bovenste lagen van de huid bevinden. Het stimuleert ook de uitscheiding van grondstoffen die de eigen collageenproductie van de huid verhoogt*.

We zochten ook een bestanddeel dat de huidstructuur kon helpen verstevigen.  Naarmate we ouder worden en de celregeneratie en collageenproductie begint te vertragen, vermindert dit ook op natuurlijke wijze," verklaarde Andrea Schölermann.

We wisten dat we, als we deze afvlakking zouden kunnen stoppen of zelfs omkeren, we het volume en de kracht van de huid konden terugbrengen.


De peptiden die worden gebruikt in Eucerin Volume-Filler zijn afkomstig uit de vrucht van de anijsplant, die van oorsprong werd verbouwd om zijn weldadige eigenschappen voor de huid. “Dit specifieke type natuurlijk gewonnen peptide heeft de capaciteit om de collageenproductie te stimuleren en te ondersteunen. Het verbetert het metabolisme van de huid, reactiveert de huidcelinteracties en helpt zo het bindweefsel te versterken,”* lichtte Schölermann toe.

De Eucerin Volume-Filler-serie bevat drie actieve bestanddelen: magnolol, oligopeptiden en hyaluronzuur.  De doeltreffendheid van de formule is bewezen in meerdere in vitro- en in vivo-studies, uitgevoerd door de Eucerin-wetenschappers.

Er werden ook één klinische en drie dermatologische studies uitgevoerd om de doeltreffendheid en verdraagbaarheid van Eucerin Volume-Filler Concentrate te testen bij vrouwen van 40 tot 75 jaar. In één studie namen 186 vrouwelijke vrijwilligers van 40 tot 59 jaar deel aan een twee weken durende test waarbij ze het product dagelijks gebruikten in combinatie met een volumegevende antiverouderende dagcrème. De zelfbeoordelingen tonen aan dat:

• Het volume wordt hersteld: 93% merkte een verhoogd huidvolume op na regelmatig gebruik van Eucerin Volume-Filler Concentrate. 91% meldde dat hun gezichtscontouren beter waren gedefinieerd.

• Skin is steviger: 98% merkt een aanzienlijke verbetering op in de stevigheid van hun huid.

• Huid ziet er jonger uit: 95% meldde een vermindering van de zichtbare tekenen van veroudering en 84% zei at fijne lijnen en rimpels duidelijk waren verminderd.

• Eucerin Volume-Filler Concentrate wordt goed verdragen door alle huidtypes:  99% vond het product geschikt voor hun huid.

*In vitro-studies

186 vrouwelijke vrijwilligers, tussen 40 en 59 jaar, namen deel aan een test van twee weken.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek