Wetenschapper in het laboratorium

Achter de wetenschap van Eucerin Hyal-Urea

Eucerin is van oudsher bedreven in het ontdekken van nieuwe, innovatieve actieve stoffen. De Eucerin Hyal-Urea-producten zijn een combinatie van twee doeltreffende ingrediënten die worden gebruikt door Eucerin: Ureum om een droge huid tegen te gaan en hyaluronzuur om het huidoppervlak glad te maken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Alexander Filbry, PhD, hoofd productontwikkeling Body Care Eucerin, speelde een grote rol bij de ontwikkeling van Eucerin Hyal-Urea.

Eucerin Hyal-Urea – de antirimpeloplossing voor een zeer droge huid

"Een droge huid en huidveroudering hangen met elkaar samen. Bij het ouder worden, wordt de huid sneller droog en hoe droger de huid, hoe eerder er rimpels ontstaan en de huid dof wordt. Onze succesvolste actieve stof tot nu toe, Ureum, heeft al sinds de lancering van de eerste producten, ruim dertig jaar geleden, aangetoond doeltreffend te zijn tegen een droge huid."

Eucerin was een van de eerste merken die oplossingen voor de droge huid op basis van Ureum aanbood.

Ureum is een actief ingrediënt dat al sinds de jaren zeventig veel wordt gebruikt. Nog een belangrijke actieve stof is hyaluronzuur, het belangrijkste ingrediënt in alle Eucerin Hyal-Urea-producten. 

"We wisten dat onze klanten niet alleen doeltreffende producten wilden, maar ook een cosmetisch aangename textuur. Daarom hebben we onze dermatologische expertise gericht op het vinden van de beste combinatie van actieve stoffen om aan deze wens tegemoet te komen.

Het laboratorium van het Beiersdorf-huidonderzoekscentrum in Hamburg.
Het laboratorium van het Beiersdorf-huidonderzoekscentrum in Hamburg.
Wetenschappers in het laboratorium
Wetenschappers afkomstig uit diverse takken van de wetenschap bundelen hun expertise.

Ons onderzoek liet zien hoe hyaluronzuur met een lange keten helpt om oppervlaktelijntjes vrijwel onmiddellijk na het aanbrengen glad te maken en hoe hyaluronzuur met een korte keten de huid opvult door de diepere huidlagen te hydrateren. Bij gebruik in een crème in combinatie met de natuurlijke vochtinbrengende factor Ureum werden fijne lijntjes en rimpels duidelijk verminderd.

Dit mengsel van twee typen hyaluronzuur is sindsdien een waardevolle actieve stof voor Eucerin geworden, vooral in combinatie met Ureum. Zo gaan de Eucerin Hyal-Urea-producten zowel droogheid als veroudering van de huid tegen in één gemakkelijke toepassing.

Illustratie van het effect van ureum en hyaluronzuur op de huid

Verder onderzoek liet zien dat de combinatie van hyaluronzuur en Ureum een uitstekende oplossing bood voor een huid met sterkere tekenen van veroudering, omdat deze droog was.

Alexander Filbry, PhD, hoofd productontwikkeling Body Care Eucerin

Onderzoek heeft aangetoond dat Eucerin Hyal-Urea-formules de droge huid intens hydrateren, wat leidt tot een stralend en jonger uiterlijk. Alle Eucerin Hyal-Urea-producten zijn ook niet-comedogeen en bevatten geen parfum en kleurstoffen om huidirritaties te voorkomen.

"Toen we de Hyal-Urea-formules testten in dermatologische onderzoeken bij vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar die een droge gezichtshuid en rimpels hadden, verminderden deze niet alleen droogheid en rimpels, maar beperkten ook in hoge mate schilfering, trekkerigheid en jeuk. De tolerantie is daarnaast bewezen in klinische onderzoeken bij patiënten met atopische huid."

Vanuit een toegewijde inzet voor de bevordering van de dermatologische wetenschap, samen met een gedegen inzicht in de cosmetische wensen van mensen, zijn de experts van Eucerin gekomen met een combinatie van effectieve ingrediënten die nu algemeen worden aanvaard bij duurzame antiverouderingshuidverzorging.

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen