Achieving skin radiance naturally at home is possible as part of your skincare routine.

Tips voor een stralende huid

Leestijd: 3 min
Ontdek meer

Het is tijd om vaarwel tegen een doffe huid te zeggen: volg onze tips over hoe je een stralende huid krijgt.

Waarom een stralende huid belangrijk is

Zien dat je huid straalt, kan een positieve invloed op je zelfvertrouwen hebben

Je goed voelen over je huid geeft je zelfvertrouwen een boost, ongeacht je leeftijd of hoeveel make-up je graag draagt. Andersom kan een vermoeide huid een negatieve invloed hebben op hoe je je van binnen voelt en je stress- of vermoeide gevoel nog versterken. Daarom is een stralende huid niet alleen een stemmingsverbeteraar, maar ook een manier om je natuurlijke schoonheid te laten schitteren. Een glowy en frisse huid kan dienen als de perfecte basis voor een volledige gezichtsmake-up of om je je beter in je vel te laten voelen, geen filters op social media nodig te hebben om gewoon meer je stralende zelf te kunnen zijn.

Hoe krijg je een stralende huid?

Verander je huidverzorgingsroutine in een wellness-sessie

Je dagelijkse huidverzorgingsroutine veranderen in een positief dagelijks ritueel, is mogelijk met gemakkelijk aan te brengen huidverzorgingsproducten voor een stralende huid

Geniet van wat ontspannende me-time tijdens je huidverzorgingsroutine in de ochtend en neem de tijd als je je gezicht reinigt, je serum, je dagcrème en je zonnebrand aanbrengt. Op die manier hebben de producten genoeg tijd om te worden opgenomen door je huid, en kun je je nog even ontspannen voordat er weer een drukke werkdag begint.

Trakteer jezelf op een gezichtsmassage

Leren hoe je jezelf thuis een ontspannende gezichtsmassage geeft, is een effectieve en haalbare manier om je humeur een boost te geven.

Huidverzorgingsproducten werken nog beter als je ze in je huid masseert. Tegelijkertijd kun je je gezichtsspieren ontspannen, stress verminderen en je teint er egaler uit laten zien.

Start de dag met gezichtsyoga

Je gezichtsspieren trainen is net zo belangrijk als het trainen van je lichaam en je hebt er niet per se speciale toestellen voor nodig behalve je eigen handen.

Naast je huidverzorgingsroutine en gezichtsmassage kun je je zelfverzorgingstechnieken upgraden door wat aan gezichtsyoga te doen als ochtendtraining.  Net zoals de spieren van het lichaam, worden de spieren van het gezicht strakker door te oefenen. Daarom kan actief bewegen van je spieren in de ochtend vroegtijdig slapper worden van de huid en diepe rimpels helpen te voorkomen, wat zorgt voor een stralende huid.

Een schoonheidsslaapje voor een glowy skin

Prioriteit geven aan een goede slaaphygiëne door er een kleine dagelijkse gewoonte van te maken kan je huid laten stralen.

Als je slaapt, wordt de schade die je huid overdag oploopt door stof, vuil en UV-stralen van zonlicht hersteld zodat je huid er stralend en mooi uitziet in de ochtend. Je kunt dit effect nog extra ondersteunen met een nachtcrème die is afgestemd op je huidtype. Vergeet niet om je gezicht te reinigen voordat je de nachtcrème aanbrengt en verschoon je kussensloop regelmatig om puistjes te voorkomen.

Eet voeding voor een stralende, gezonde huid

Soms kunnen de eenvoudigste stappen zoals gezond eten op lange termijn het meeste opleveren.

Eet elke dag groente en vers fruit. Dat is niet alleen goed voor je lichaam en welzijn, maar het laat ook je huid stralen met een gezonde glow. De reden daarvoor is dat groente en fruit vol vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige stoffen zitten, vooral de intens gekleurde. Zorg er echter voor dat je niet te veel suiker en verzadigd vet eet en niet te veel alcohol drinkt. Blijf wel gehydrateerd en drink minstens zes glazen water per dag.

Welk huidverzorgingsproduct laat je huid stralen?

Om je huid op lange termijn stralend te houden, is regelmatig onderhoud en verzorging tegen dagelijkse stressfactoren nodig. Hierbij kunnen de hierboven genoemde vijf stappen met de juiste huidverzorgingsproducten worden gecombineerd. Eucerin Anti-Pigment Stralende Huid Serum is ontwikkeld om een stralende huid te krijgen. Het bevordert een egale teint en een mooie, natuurlijke glow om je eruit te laten zien als jouw beste zelf: zodat jouw stralende huid past bij jouw stralende persoonlijkheid.

Anti-Pigment Stralende Huid Serum helpt jouw huid meer te laten stralen en is gemakkelijk thuis aan te brengen met het pipet.
Anti-Pigment Stralende Huid Serum

Routine aanvullen

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek