Een vrouwelijke wetenschapper in het laboratorium

Oplossingen zoeken en werken aan een doorbraak

Inzicht in de fysiologie en functies van de huid en het zoeken naar werkzame en actieve bestanddelen zijn de relevante stappen in het ontwikkelen van innovatieve huidcosmeticaproducten. Dit omvat intensief onderzoek. De combinatie van meerdere wetenschappelijke disciplines en onderzoek en inzichten van dermatologen zorgt ervoor dat Eucerin zijn eigen normen stelt voor moderne huidverzorgingsoplossingen.

Zoeken naar het meest werkzame actieve bestanddeel

Wat maakt de huidverzorgingsproducten van Eucerin zo effectief? De kern van ieder product van Eucerin is een zogenoemd 'actief hoofdbestanddeel', het actieve ingrediënt.

Dit omdat het werkelijk verbeteren van het uiterlijk van rimpels, het remmen van door de zon veroorzaakte beschadiging van de huid of het bestrijden van vlekken op de huid vraagt om krachtige producten met effectieve stoffen. Dus bij het ontwikkelen van een nieuw product beginnen onze onderzoeksteams met het vaststellen van een optimaal hoofdbestanddeel dat werkzaam is voor het betreffende huidprobleem. Dit is geen eenvoudige opgave, want het gaat hierbij om intensieve en inspannende onderzoeks- en testprocedures die meerdere jaren kunnen duren.

Een vrouwelijke wetenschapper kijkt door een microscoop
De wetenschappers van Eucerin zoeken naar de actieve hoofdbestanddelen, de kern van ieder product.
Een wetenschapper houdt een testglas vast
Alle ontwikkelingen van Eucerin zijn hoofdzakelijk gericht op deze zoektocht naar actieve hoofdbestanddelen ter ondersteuning van onze huid.

De 'actieve hoofdbestanddelen': De sleutel tot verbetering van de huid

Om dit doel te bereiken, werken meer dan 500 wetenschappers van Beiersdorf aan het ontrafelen van de complexe processen die in de huid plaatsvinden en het onderzoeken van de stofwisselingsprocessen die in de afzonderlijke huidcellen plaatsvinden. Werkzame en actieve bestanddelen, zowel die die in de huid worden aangetroffen als van andere bronnen afkomstige bestanddelen, zijn het belangrijkste om de natuurlijke processen in de huid te stimuleren zodat de huid er stralend en jong uit blijft zien. De producten van Eucerin beschermen en ondersteunen de gezondheid van de huid.

Uitgebreide testen worden uitgevoerd om te onderzoeken of de huid op het actieve bestanddeel reageert en dit moet als een sleutel in een slot passen om overeenkomstig te werken. De stof kan ontstekingsremmende eigenschappen, het versnellen van vernieuwing van de huidcellen voor anti-ageing crèmes of het tegengaan van andere specifieke huidaandoeningen vereisen.

Wetenschappers die bezig zijn met het testen van een crème
Het ontwikkelen van een product is een toegewijd proces bij Beiersdorf. Dermatologen en onderzoekers voeren uitgebreide testen uit ten behoeve van de gezondheid en een stralend uiterlijk van uw huid.

Glucoglycerol

Op een met de Nobelprijs beloonde technologie geïnspireerde ontdekking: In 2010 vormde de met de Nobelprijs beloonde ontdekking van aquaporinen, hele kleine waterkanaaltjes in de membranen van de opperhuidcellen, de inspiratie voor een innovatie op het gebied van hydratatie: het actieve bestanddeel glucoglycerol (een door micro-organismen zoals blauwgroene algen geproduceerd molecuul) dat de vorming van nieuwe aquaporinen (hele kleine waterkanaaltjes) in de huidcellen stimuleert en zo het natuurlijke vochtnetwerk van de huid ondersteunt. Met het oog op het vermogen om de hydratatie van de huid te bevorderen, is dit bijzonder geschikt voor de verzorging van een droge huid en een zeer droge huid. Dit bestanddeel is opgenomen in Eucerin AQUAporin ACTIVE, Complete Repair en MEN Deep Moisture.

Afbeeldingen van een gehydrateerde en van een uitgedroogde huid

Ureum

Vochtinbrengend bestanddeel: Ureum is een stof die van nature in de huid voorkomt en een integraal onderdeel vormt van de natuurlijke vochtvasthoudende factoren (NMF’s). Een tekort aan Ureum leidt tot meer waterverlies, waarbij een klinisch droge huid een 50% lagere Ureumconcentratie laat zien in vergelijking met een gezonde huid. Aanvulling van de huid met Ureum kan dit tekort aanzienlijk opvangen. Huidverzorgingsproducten met Ureum kunnen compenseren door het waterbindend vermogen te verhogen en zo de toestand van een droge of uitgedroogde huid te verbeteren of te normaliseren. Eucerin introduceerde zijn eerste producten met Ureum in 1991, waarbij een methode van effectieve stabilisatie werd toegepast. Ureum is een bestanddeel in de Eucerin Hyal-Urea- en Complete Repair-producten.

Hyaluronzuur

Het actieve bestanddeel tegen veroudering: Een unieke combinatie van hyaluronzuur met korte en lange ketens richt zich op alle soorten rimpels, variërend van opkomende fijne lijntjes tot diepe, permanente rimpels. Het product dat deze tweeledige aanpak combineert, bevat ook bioactieve glycine-saponine waarvan bekend is dat het de natuurlijke synthese van hyaluronzuur stimuleert.* De huid wordt daardoor gladder, terwijl lijntjes en rimpels zichtbaar verminderen. Hyaluronzuur is een bestanddeel in (onder andere) de Eucerin Hyaluron-Filler-producten.

* in-vitro gegevens

Afbeelding van de huid voor en na gebruik van Eucerin Hyaluron-Filler.
Nadat de actieve bestanddelen de huidlagen zijn binnengedrongen, ziet de huid er voller uit.

Licochalcone A

Het actieve bestanddeel met meerdere werkingen: Licochalcone A is een krachtige biologische stof die is afgeleid van het wortelextract van de zoethoutplant glycyrrhiza inflata en heeft verschillende eigenschappen waar de huid van kan profiteren: het is een antioxidant, het gaat irritatie tegen en het werkt als een ontstekingsremmer. De stof bouwt in de dieper gelegen laag van de opperhuid een antioxidatieve buffer op en biedt de huidcellen aantoonbare bescherming tegen door de zon veroorzaakte schade als gevolg van vrije radicalen. Dit uiterst belangrijke bestanddeel wordt in veel producten van Eucerin toegepast, zoals de Eucerin zonbeschermingsproducten, de Anti-Redness-producten, de AtopiControl-producten en de DermoPURIFYER Dagverzorging.

Het vinden van een nieuw actief hoofdbestanddeel dat als een handschoen bij de door de fysiologie van onze huid bepaalde toestand past, zoals de biologische stof Licochalcone A, is voor Eucerin net zo zeldzaam als het vinden van een naald in een hooiberg.
Rainer Wolber, PhD, Hoofd R&D bij Eucerin

Ons onderzoek

 1. Afbeelding van een hand en een vergrootglas

  Inzicht in de huid: Wij willen uw huid gezond en stralend houden – Lees meer over deze toewijding en passie. Meer informatie

 2. Afbeelding van een testglas en een microscoop

  Oplossingen zoeken: Wij zoeken de optimale oplossing omdat uw huid het waard is.

 3. Afbeelding van twee productpotjes

  Ontwikkeling van een product: Lees meer over het proces van formule naar product. Meer informatie

 4. Afbeelding van een man met een stethoscoop

  Veiligheid en werkzaamheid: Hoe kan Eucerin garanderen dat een product veilig is en goed wordt verdragen? Zie hier het antwoord!

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

 • Tester worden
 • Bonuspunten verzamelen
 • Profiteer van voordelen