Huidveroudering helpen tegengaan – Bescherm de rijpere huid

Ontdek meer

Onze huid begint rond de leeftijd van 25 jaar te verouderen. De redenen voor algemene huidveroudering kunnen grofweg in tweeën worden gedeeld: inwendig en uitwendig. De inwendige factoren zijn intrinsiek vanwege chronologische veroudering en erfelijke eigenschappen en kunnen niet worden veranderd. Maar de uitwendige factoren kunnen worden aangepakt met een holistische preventieve aanpak.

Structuur rijpere huid

Hoe de huidstructuur veroudert

Veroudering treedt op door een combinatie van intrinsieke, inwendige factoren en uitwendige levensstijlfactoren. Algemene huidveroudering treedt op in elk deel van de huidstructuur.

Huidveroudering is op een andere manier van invloed op elke laag (1. Opperhuidlagen, 2. Lederhuidlagen, 3. Onderhuidse lagen) van de huid.

De huid bestaat uit drie verschillende lagen: opperhuid, lederhuid en onderhuidse lagen. Veroudering kan optreden in elke laag, waarbij elke laag verschillende zichtbare tekenen van veroudering vertoont.

Opperhuidlagen

  • Veranderingen: Tragere celvernieuwing, minder aanmaak van lipiden.
  • Uitwendige tekenen: Ruwere, drogere textuur met fijne lijntjes en rimpels. Gevoeliger voor UV-licht, minder efficiënt genezingsproces en gevoeliger voor infectie.

Lederhuidlagen

  • Veranderingen: Jaarlijkse afname van collageen met 1% en afname van elastineconcentraties. Minder doorbloeding.
  • Uitwendige tekenen: Een minder elastische huid die eerder beschadigd raakt en sneller rimpels ontwikkelt. Afname van dichtheid en een minder stralende huid. Afname van de roze gloed die hoort bij een jonge huid.

Onderhuidse lagen

  • Veranderingen: De grootte en het aantal van de vetcellen neemt af. Minder vermogen tot differentiatie.
  • Uitwendige tekenen: Een verlies van volume, diepere rimpels en holle wangen. Verstoorde wondgenezing.

Related Articles

Complete the routine

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek