Acne en anti-aging - Kan ik onzuiverheden en rimpels tegelijk bestrijden?

Acne en anti-aging: de beste huidverzorging en producten

Onze huid is net zo uniek als wij zelf, maar de meeste mensen zien de eerste tekenen van veroudering
- fijne lijntjes en rimpels - rond hun 25ste.

Wie als puber last had van acne, is er op die leeftijd meestal van verlost. Maar tot 40% blijft ook als volwassene met de symptomen van acne te maken krijgen *1. Zowat 75-85% van hen zijn vrouwen *2.

Hoe kun je beide tegelijk aanpakken? Is het mogelijk om zowel puistjes en onzuiverheden als rimpels tegelijk te bestrijden? In dit artikel vind je advies over de verzorging die je voor acne gevoelige, ouder wordende huid nodig heeft. We adviseren ook over de juiste aanpak (die kan verschillen als je acnemedicatie neemt) om je te helpen de zichtbare tekenen van veroudering te vertragen, maar ook je puistjes en onzuiverheden onder controle te houden.

Als je gevoelig bent voor acne, heb je waarschijnlijk een vette huid die te veel talg produceert. Het goede nieuws voor mensen met een vette huid, is dat talg de huid langer soepel en elastisch houdt. Fijne lijntjes en rimpels zijn dus minder snel zichtbaar. Maar alle huidtypes - dus ook vette huid - drogen uit als de huid veroudert.

Acne Tarda (of “late acne”) is anders dan de klassieke adolescente acne. Er zijn meestal minder mee-eters, maar meer puistjes en ontstekingen, vooral op de kin.

Acne in 30s on the chin
Acne doet zich boven de 30 normaal op de kin voor
Huidverzorgingsadvies

Huidverzorging voor ouder wordende huid met acne

Er zijn anti-agingproducten die ook geschikt zijn als je acne hebt. We zouden niet aanraden dat je deze producten gebruikt als je ook een (lokale of orale) medische acnebehandeling ondergaat. Als je medicatie neemt, probeer dan de producten van Eucerin DermoPure, die speciaal werden ontwikkeld voor huid die medisch wordt behandeld. Wanneer de behandeling voorbij is, kun je ook anti-agingproducten gebruiken.

Let zeker op het volgende wanneer je producten kiest:

 

  • Vermijd producten die de huid uitdrogen: als de huid uitgedroogd raakt, stimuleert dat de talgproductie en kan er acne ontstaan. Droge huid zal bovendien sneller tekenen van veroudering vertonen. Agressieve reinigers, chemische peelings en bepaalde soorten acnemedicatie kunnen je huid uitdrogen.
  • Vermijd vette hydraterende en antirimpelcrèmes: vette producten kunnen de poriën verstoppen en acne verergeren. Lees er meer over in de oorzaken en triggers van acne. Kies voor producten die 'niet-comedogeen' zijn. Dat betekent dat ze speciaal ontwikkeld zijn zodat ze de poriën niet blokkeren en dus ook geen puistjes en onzuiverheden veroorzaken

We hebben nog de volgende tips voor je huidverzorging:

Zachte maar grondige reiniging

Goed reinigen is een erg belangrijke stap om onzuiverheden én rimpels te voorkomen. Het maakt het voor je huid ook gemakkelijk om de actieve ingrediënten in je verzorgingsproducten op te nemen.

We raden aan dat je je huid twee keer per dag reinigt: ‘s ochtends om overtollige talg en dode huidcellen te verwijderen die zich ‘s nachts hebben opgestapeld, en ‘s avonds om vuil, make-up en concealer volledig te verwijderen voordat je naar bed gaat. Zo kan je huid zich ‘s nachts herstellen en vernieuwen.
Als je huid ouder wordt, kan ze gevoeliger worden. Een zachte reiniger wordt dan nog belangrijker. Gebruik lauw water (heet water kan de huid irriteren) en kies voor reinigers zonder zeep, bewaarmiddelen of parfum.

Acne and wrinkles at 30
Ook vette huid droogt uit als ze ouder wordt en er rimpels ontstaan

Lichte maar doeltreffende verzorging

Als de huid ouder wordt, heeft ze intense hydratatie nodig. Door te hydrateren, versterk je de natuurlijke barrière van je huid. Zorg wel dat je een product gebruikt dat niet vet is. Kies voor lichte hydraterende crèmes en/of serums met anti-agingeigenschappen, waarvan bewezen is dat ze ook geschikt zijn voor onzuivere huid.

Veel mensen vragen zich af in welke volgorde verzorgingsproducten best worden gebruikt. De algemene regel is om het meest doeltreffende product eerst aan te brengen. Het speciale verzorgingsproduct (serum, concentraat, oogcrème) wordt dus aangebracht vóór de gewone hydraterende crème of vloeistof.

Bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de zon is een heel belangrijk onderdeel van je ochtendritueel. Uv A- en uv B-stralen kunnen de huid uitdrogen. Bovendien kunnen er pigmentatieproblemen ontstaan als puistjes en onzuiverheden aan de zon worden blootgesteld. Het is ook belangrijk om te onthouden dat acnemedicatie de huid nog gevoeliger kan maken voor uv-stralen. Lees er meer over in acne en zonbescherming.

Camouflage en make-up

Gebruik alleen producten die speciaal zijn ontwikkeld voor onzuivere huid, en waarvan bewezen is dat ze niet-comedogeen zijn. Vergeet niet om alle sporen van make-up te verwijderen vóór je naar bed gaat. Lees er meer over in make-up voor onzuivere huid.

Raadpleeg je arts als je nog vragen hebt. Hij of zij kan je advies geven over de beste verzorging en producten voor je huid.

De beste huidverzorging

De perfecte huidverzorging voor ouder wordende onzuivere huid

De perfecte verzorging voor jouw huid is anders als je een medische acnebehandeling ondergaat. We hebben drie mogelijke scenario’s beschreven:

          Scenario 1: Voor huid die niet medisch behandeld wordt voor acne
          
Scenario 2: Voor gebruik met lokale acnemedicatie
          Scenario 3: Voor gebruik met orale acnemedicatie

Huidverzorging voor wie geen medische acnebehandeling ondergaat

Creme gegen Falten und unreine Haut

‘s Ochtends en ‘s avonds: Reinig de huid met Eucerin DermoPure Reinigingsgel. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing, of een bijkomende make-upremover, kun je ook Eucerin DermoPure Micellair Water proberen.

Als je één keer per week een scrub gebruikt, helpt dat je poriën vrij te maken en de huidtextuur te verfijnen. Probeer Eucerin DermoPure Scrub.

‘s Ochtends en ‘s avonds: Breng Eucerin Hyaluron Filler Concentraat aan voor gerichte anti-aging. Om fijne lijntjes rond te ogen te verminderen, raden we Eucerin Hyaluron-Filler Oogcrème SPF15 aan.

Bei unreiner Haut und Falten eignet sich ein leichtes Serum

‘s Ochtends en ‘s avonds: Breng een herstellende en matterende hydraterence crème aan, zoals Eucerin DermoPure Matterende Fluid.

Voor een schonere en gavere huid kun je ‘s avonds ook een peeling gebruiken, zoals Eucerin DermoPure Renoverende Huidverzorging. Gebruik de peeling vóór de Mattifying Fluid of Hyaluron-Filler.

‘s Ochtends: Breng Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF30 of 50+ aan.

‘s Ochtends: De juiste camouflage zou ook moeten werken om puistjes en onzuiverheden te behandelen en te genezen.

info

Uit onderzoek *1 blijkt dat huid die gereinigd is met Eucerin DermoPure Reinigingsgel 9% meer actieve bestanddelen (L-Carnitine en Decanediol) kan opnemen, waardoor ze beter op de huid kunnen inwerken.

*1 Gepaste huidverzorging verbetert de biologische beschikbaarheid van dermocosmetische anti-acnebestanddelen Decadeniol en Licochalcone A (posterpresentatie, EADV 2013)

Huidverzorging voor gebruik met orale acnemedicatie

Bei Pickeln und Falten leichte Cremes verwenden

‘s Ochtends en ‘s avonds: Reinig de huid met Eucerin DermoPure Reinigingsgel. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing, of een bijkomende make-upremover, kun je ook Eucerin DermoPure Micellair Water proberen.

Topische Akne-Medikamente vor der Pflege verwenden

‘s Ochtends en ‘s avonds: Gebruik je lokale acnemedicatie volgens de instructies van je arts. Wacht vijf minuten om het product te laten intrekken.

Om fijne lijntjes rond te ogen te verminderen, raden we Eucerin Hyaluron-Filler Oogcrème SPF15 aan.

‘s Ochtends en ‘s avonds: Breng Eucerin DermoPure Aanvullende Verzachtende Crème aan.

‘s Ochtends: Breng Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF30 of 50+ aan.

‘s Ochtends: De juiste camouflage zou ook moeten werken om puistjes en onzuiverheden te behandelen en genezen.

Huidverzorging voor gebruik met orale acnemedicatie

Bei Akne und Falten Gesicht gründlich reinigen

‘s Ochtends en ‘s avonds: Reinig de huid met Eucerin DermoPure Reinigingsgel. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing, of een bijkomende make-upremover, kun je ook Eucerin DermoPure Micellair Water proberen.

‘s Ochtends en ‘s avonds: Reinig de huid met Eucerin DermoPure Reinigingsgel. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing, of een bijkomende make-upremover, kun je ook

‘s Ochtends: Breng Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF30 of 50+ aan.

Bei Falten und Pickeln kann eine Anti-Falten Augencreme verwendet werden

Om fijne lijntjes rond te ogen te verminderen, raden we Eucerin Hyaluron-Filler Oogcrème SPF15 aan.

‘s Ochtends:De juiste camouflage zou ook moeten werken om puistjes en onzuiverheden te behandelen en genezen.

Lees meer over de verschillende soorten acnemedicatie in acnemedicatie en bijwerkingen.

Lees de ideale huidverzorging en producten voor onzuivere huid en wat moet ik eten om mijn huid te helpen verbeteren? voor meer informatie over huidverzorging voor ouder wordende huid die gevoelig is voor acne.

*1 C.C.Zouboulis, Hautarzt 2014 65: 733-750
*2 Zeichner et al., J Clin Aesthet Dermatolog., 2017; 10 (1): 37-46 and Holzmann, Sharkery, Skin Pharmacol Physiol 2014; 27: 3-8

Zin in meer tips voor de huid en expert advies van Eucerin?

Word in avant-première geïnformeerd van alle voordelen en nieuwigheden van Eucerin!

  • Tester worden
  • Bonuspunten verzamelen
  • Profiteer van voordelen